Direct contact?
070 - 327 67 07
Nieuwsoverzicht Deel online:
23 augustus, 2016

Politie wil particuliere camera's in beeld

Omdat steeds meer ondernemers en particulieren hun eigendommen beveiligen wil de politie graag een database aanleggen met informatie over waar uw camera gemonteerd is en wat deze ziet. 

Camera in beeld

In geval van calamiteiten wil de politie gebruik kunnen maken van de beelden die door deze camera's geregistreerd zijn. Het is de bedoeling om camera's in kaart te brengen zodat de politie, in de omgeving van een plaats delict of langs een vluchtroute, de camerabeelden van bedrijven of particulieren kunnen opvragen voor recherchewerk. Het project, Camera in Beeld, moet de politie helpen met het oplossen van misdrijven. 

Op de website van de politie staat uitgelegd wat het project 'Camera in beeld' inhoudt. Er hangt overigens wel een groot vraagteken boven 'Camera in beeld'. Onder de kop 'Wat is Camera in beeld?' staat te lezen dat men de camera's die gericht zijn op de openbare weg graag in kaart wil brengen. Want zo heeft de politie een goed beeld van waar een camera hangt en wat deze ziet. 

 

Onder de kop 'Mag ik opnamen maken van de openbare weg?' staat echter te lezen dat dit verboden is."Uw camera mag alleen opnamen maken van uw eigendom en in principe niet van de openbare weg." Met uitzondering van een stukje stoep, want als u uw carport in de gaten wilt houden is het wellicht onvermijdelijk een stukje stoep in beeld te krijgen. Wat de consequentie is wanneer u onverhoopt toch camerabeelden maakt van de openbare weg is vooralsnog niet duidelijk.  

Newsalerts

Vul een geldig e-mailadres in
Aanmelden

Meer informatie over onze diensten?

Contactinfo