Direct contact?
070 - 327 67 07
Nieuwsoverzicht Deel online:
2 november, 2017

Achterdeuren slecht beveiligd

'De achterdeuren in Nederlandse woningen zijn over het algemeen heel slecht beveiligd', zo luidt de conclusie van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Huuralarm kan hierin een verschil maken. 

Volgens de experts kunnen inbrekers in de meeste gevallen binnen drie minuten via de achterdeur uw woning binnenkomen. Er zijn echter ook deuren die zo weinig belemmeringen opwerpen dat een inbreker binnen een minuut al binnen staat. Dit heeft te maken met het type slot of beslag. Het trieste is dat pas wanneer bewoners slachtoffer van een inbraak zijn geworden er aan verbetering van het hang-en sluitwerk van de achterdeur gedacht wordt. 

 

"Dat zoveel achterdeuren een makkelijk te nemen hindernis zijn voor inbreker ligt veelal aan onwetendheid van de bewoner. De bewoners doen ook 's nachts de deur netjes op het nachtslot wanneer ze naar bed gaan. Ook als de mensen weg gaan wordt de achterdeur goed op slot gedraaid. Maar ze hebben vaak geen idee hoe makkelijk het voor een inbreker is om een achterdeur open te maken", aldus Coen Staal, voorzitter van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. 

 

Meer dan een tang en een schroevendraaier hebben inbrekers ook niet nodig om binnen te komen. Zelfs wanneer er een veiligheidsslot in de deur zit is het een fluitje van een cent. Dan kiezen de inbrekers voor een cilindertrekker waarmee ze het hele slot uit de deur trekken. Er wordt een schroef in het sleutelgat geplaatst en met een soort kurketrekker wordt dan het slot eruit getrokken. 

 

Uiteraard is het goed om te zorgen voor inbraakwerend hang- en sluitwerk maar volgens het principe van Huuralarm is het beter om inbrekers op afstand te houden. Voordat aan de achterdeur gerommeld wordt moet een inbreker al gesignaleerd zijn. Door de herrie van de sirene weet de inbreker dat hij gezien is en zal over het algemeen zijn inbraakpoging afbreken, zo is de ervaring van Huuralarm. Dit voorkomt veel schade maar vooral het trauma dat het met zich meebrengt wanneer een ongenode gast door uw huis gaat en uw dure en dierbare spullen meeneemt. 

 

 

Newsalerts

Vul een geldig e-mailadres in
Aanmelden

Meer informatie over onze diensten?

Contactinfo